Kickboksen

KickboksenĀ in Veenendaal

Kickboksen Kangal in Veenendaal Kickboksen Kangal is al sinds 1997 actief in Veenendaal met kickbokslessen. Dol enthousiast zoals hij nu nog is met het les geven, was Gursat Unal trainer/coach in die tijd ook begonnen, met zijn trainingen. Gursat heeft inmiddels 27 jaar kickboks en de nodige wedstrijd ervaring. En ook als trainer coach al 17 jaar actief en nog steeds is kickboksen zijn grootste passie.

 

KickAl heel snel boekten we als team Kickboxing Kangal hele goede resultaten. De vele zeges getuigen van kwaliteit, inzet en passie van Gursat en zijn wedstrijd jongens en meisjes. Zo heeft hij al meerdere prof kickboksers getraind en gecoached. Ook bij Sanda (chinees kickboksen) meerdere nederlandse, Benelux en een wereld titel veroverd. In Belgie, Letland en Turkije zijn we al geweest om te vechten en winnen. Up to Japan. Dus internationaal ook hard op weg.

 

Onze Dojo is 400m2 groot, waarin een professionele boks ring (6 x 6) aanwezig is op een verhoging. We hebben bokszakken, trapkussens, een speedball, spring touwen en nog veel meer materialen om professioneel te kunnen trainen. In de wijde omgeving van Veenendaal is er geen tweede dojo zo mooi en geschikt voor budo sporten. Vanwege de hoge kwaliteit lessen komen mensen uit de wijde omgeving om bij KB Kangal te komen kickboksen.

 

We zijn aangesloten bij verschillende bonden o.a. de WFCA en NOVER.

 

Je kan bij Kangal terecht voor recreatief, conditioneel of wedstrijd gericht kickboksen. Wij hebben ook verschillende groepen. Beginners/ recreanten groep, wedstrijd/ gevorderden groep en een apparte groep voor kinderen Kidsboksing van 5 to 12 jr.

 

Doe gerust een gratis proefles mee. Je zult zien dat het een spannende maar ook heel ontspannende sport is. Waarbij je zelfvertrouwen zicht- en voelbaar zal toenemen.

 

Impressie video’s van de verschillende lessen die worden gegeven.

 

Beginners; https://www.youtube.com/watch?v=TugX7cB0HVo

 

Wedstrijd; https://www.youtube.com/watch?v=jQP6x6UpTG8

 

Kids va 5jr; https://www.youtube.com/watch?v=5j8p0FfH2-U

 

Jeugd; https://www.youtube.com/watch?v=iSaW7loxYMc

 

Kickboksen – Muay Thai

 

Niet voor niets de meest populaire vechtsport in Nederland.

 

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen, ellebogen en knieen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong uit Thailand. Muay Thai is daar al eeuwen de volkssport. Al heel jong worden de vechters opgeleid tot ware ringmeesters.

 

Later is het Kickboksen ontstaan, via eerst wat grondlegging kreeg in Japan. Hier werden traptechnieken uit het karate en tae- kwando toegevoegd. Dit in combinatie met het westerse boksen. Zo ontstond het kickboksen in de stijl van de bekende K-1.

 

Zoals bekend over de hele wereld zijn wij nederlanders de top van de wereld. Dat zegt voornamelijk veel over de hoge kwaliteit en nivo kickboksen in Nederland.

 

Bij Kickboksing Kangal word er in beide “stijlen” les gegeven. Het westers- jappans gerichte kickboksen en ook thaiboksen. Het onderscheid kan je voornamelijk maken in dat er bij thaiboksen meer knie en elleboog technieken in de combinaties worden verwerkt. Ook het clinchen (elkaar vasthoudend/klemmend knieen) is meer Muay Thai dan Kickboksen.

Sporten in Veenendaal bij Sportagus